Personal & Lediga tjänster

Företaget satsar på välutbildade och servicemedvetna medarbetare. Det är viktigt för oss att behålla det lilla företagets personliga prägel framförallt i kundrelationerna.

  • HELAB befinner sig i en teknikintensiv bransch. Kompetenskraven är därför höga. Förutom de formella kraven är framsynthet, fantasi och kreativitet ledord bland medarbetarna. Viljan att utveckla HELAB som företag är en stark drivkraft för våra medarbetare.
  • Våra yrkesskickliga montörer behärskar både el och styr- och reglerteknik, pneumatik m.m. i såväl standard som special utförande.
  • För våra medarbetare kännetecknas av högt engagemang, branscherfarenhet, god verksamhetskompetens med en drivkraft att alltid befinna sig i den tekniska utvecklingens framkant. 

Lediga tjänster

HELAB är i ett expansivt läge och söker nya medarbetare:

 

Vi fortsätter vår tillväxtresa och söker nu fler kollegor till HELAB i Lysekil och Göteborg

Elektriker - med vilja att utvecklas

Våra intressanta kunduppdrag ökar och därför söker vi nu två duktiga och engagerade Elektriker att utöka vårt härliga team med. Som Elektriker hos oss arbetar du både individuellt och i team med installations- och servicearbeten. Du har placering på vårt huvudkontor i natursköna Lysekil (Helab är medlem i Medflyttarservice).

Uppgifter
Våra kunduppdrag varierar kraftigt och vi löser det mesta. Vår mångåriga erfarenhet i branschen och yrket samt god ledning gör att du snabbt kan axla eget ansvar i ditt arbete och planering. Exempel på uppdrag är elprojektering, felsökning, kontroll, maskinlösningar, pneumatik och arbete inom styrsystem. Har du redan god erfarenhet av installationsarbete finns det stora möjligheter att vidareutvecklas.

Kompetens

Du är elektriker, har relevant gymnasieutbildning med krav på el-inriktning och grundläggande kunskaper om Svensk Elstandard. Det är meriterande om du har erfarenhet av industri-el. styrsystem och/eller pneumatik. Vidare talar och skriver du obehindrat svenska, har baskunskaper inom data och innehar ett B-körkort.

Viktiga egenskaper

Du är socialt kompetent, utåtriktad och positiv med god förmåga att sätta kunden i centrum. Du gillar att ta eget ansvar och kan arbeta självständigt. Du gillar individuellt arbete likväl som att arbeta i team. Vidare är du stresstålig och uppskattar ett flexibelt arbete med möjlighet att växa och utvecklas.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid med placering i Lysekil

Ansökan

Skicka ansökan med meritförteckning till HR@HELAB.se senast 31 oktober. Vid frågor om tjänsten kontakta VD Bengt-Olof Gustafsson på 070-846 01 60.

Rekrytering sker fortlöpande. 

PLC Progamerare/Automationstekniker sökes med placering i Lysekil:

Som PLC programmerare/automationstekniker kommer du att arbeta med PLC system och automationssystem i industriellmiljö, så väl nya anläggningar som till eftermarknad, även service och underhålls arbeten hos slutkund förekommer.

Som PLC programmerare/automationstekniker är du med från början i projekten, samt deltar i montage och tillverkning processen, installationer och idrifttagningar ute hos kunder. Nära sammarbete med kunder, samt deltar i projektmöten o.d och tar fram förekommande dokumentation.

Du kommer att ha stora möjligheter att påverka och bidra med egna synpunkter som bidrar till utveckling.

Du har programmeringserfarenhet och fördel om du har erfarenhet av programmering av SIEMENS / Mitsubishi PLC system samt har vissa kunskaper om pneumatiksystem. 

Som person är du flexibel, självgående och teamplayer. Du ska snabbt kunna sätta dig in i arbetsuppgifterna och kunna variera mellan olika uppgifter. Du kommer ha en viktig självgående roll samtidigt som du tillhör ett team och ska kunna samarbeta.

Andra kännetecken för dig och ditt sätt att arbeta är att du har ett genuint tekniskt intresse och är strukturerad, analytisk, lyhörd och inspirerar människor i din omgivning. Du är van att arbeta i projektform och att starta/avsluta projekt och är stresstålig.

Placering är på HELAB kontor i Lysekil, körkort klass B är ett krav, Resor i tjänsten förekommer.

Ansökan med CV skickas till hr@helab.net urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten kontakta v.d Bengt-Olof Gustafsson tel. 0523 665633.


ELEKTRIKER sökes med placering Göteborg.

Helab Automation & Elinstallation är ett modernt teknikföretag som erbjuder både konsult-, konstruktions- och installationstjänster inom automation, el, svagström och data teknik. 

HELAB har en bred kundkrets och alla förekommande arbetsuppgifter inom el och automation kan förekomma. Våra kunder är både små och stora företag inom alla branscher, kommunala förvaltningar, och fastighetsägare.

Sökande skall vara strukturerad, analytisk, har god samarbetsförmåga och hög flexibilitet. Kunna arbeta självständigt och i grupp, mot uppsatta mål och har ansvarskänsla. Du bör även vara en person som kan arbeta med problemlösning och kan ta egna initiativ eftersom arbetet är omväxlande och kräver stort eget ansvar.

Sökande skall ha dokumenterad erfarenhet av elinstallationer och service mot industri.

Körkort klass B är ett krav.

Resor i tjänsten förekommer.

Ansökan med CV skickas till hr@helab.net urval kommer att ske löpande.

Vid frågor kontakta v.d Bengt-Olof Gustafsson 0523 665633.